ENGLISH | DEUTSCH


Imajući iza sebe brojne nastupe širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, Silvije Vidović kroz svoj snažni, ali iskreni umjetnički izražaj nastavlja sa usponom. Da njegov iznimni talent nije samo rezultat slučaja upučuje i činjenica da dolazi iz glazbene obitelj. Svoje početno školovanje Silvije stiče u rodnom gradu Karlovcu, gdje i doživljava svoje prve nastupe na glasoviru i harmonici. Njegova predanost glazbi donosti mu uspijehe na državnoj razini, gdje na oba instrumenta redovno osvaja nagrade.

 

Nakon odluke da svoju glazbenu karieru potpuno posveti glasoviru, Vidović upisuje Muzičku Akademiju u Zagrebu, gdje u klasi Prof. Stjepana Radića, 1996. i diplomira. Na istoj instituciji, sa Prof. Hari Gusekom završava i svoj post-diplomski studij. Za vrijeme svog studija na Zagrebačkoj Akademiji, Silvije Vidović ostvarije znatan broj solo i komornih nastupa, od kojih mnoge zajedno sa svojim bratom Viktorom, i sestrom Anom.

 

Dijelom zbog teške Hrvatske post-ratne situacije, a i želje za novim izazovima i mogučnostima, Silvije nastavlja svoju karijeru u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje na Florida International University, Miami, u klasi Kemala Gekića, 2003. upisuje, a 2005. i završava svoj drugi magisterij. U novoj sredini Vidović vrlo brzo postaje prepoznat u eminetnim glazbenim krugovima. Već slijedeće godine, 2004. osvaja prvu nagradu na Florida International University natjecanju, koje uključuje glazbenike svih instrumenata. Nakon toga, pod pokroviteljstvom organizacije; Guild for International Piano Competition, dobiva mogučnost koncertiranja širom Floride. Godine 2007, tijekom svog jednogodišnjeg studija doktorata sa Dr. Jonatahan Bassom na Bostonu University, Silvije na istoj instituciji predaje kao asistent, a slijedeće godine pobijeđuje na 2008 Richmond Glasovirskom Natjecanju. Jedan od značajnijih nastupa Silvije ostvaruje u kolovozu 2011, kada je od International Concert Tour organizacije pozvan predstaviti svoj talent u Musikverein Zlatnoj Dvorani u Beču. U Augustu 2012. Silvije završava studij doktorata na University of North Texas, gdje je bio student svjetski priznatog Ruskog pijaniste i pedagoga Vladimir Viarda.

 

Vidovićeve zvučne snimke objevljane su ispred Croatie Records, Art-Net Club, i Akadem Records. Tijekom razdoblja od 20-tak godina, Hrvatski režiser Petar Krelja snimio je četiri dokumentarna filma o braći Vidović. U svojim filmovima Krelja jednostavnim i spontanim audio-video zapisima prati njihove karijere i živote. Godine 2013. Silvije suosniva Karlovac Piano Festival koji u njegovom rodnom gradu promovira edukativne i izvođačke glazbene aktivnosti.

Uz kontinuirane nastupe, Silvije trenutno djeluje kao profesor klavira na Broward College, Florida.